2018-05-12
前日收工同朋友去咗黃埔附近,行到必嘉街由於餓鬼表示非常肚餓嘅關係,見到金田家日式拉麵店就入咗去試啦👆🏽店面摩登簡約,加了細紅燈籠點綴由於真係好飢餓嘅關係,我哋分別叫咗兩碗麵,每人要多兩個追加,再加一碟side dish大食mode啓動!👆🏽等食期間係到數有幾多車行過先無咁餓咋!(🙇🏽♀️感恩店員俾咗個窗口位我地😭)👆🏽黑豚肉拉麵,賣相非常出色👍🏽姐流哂口水🤤有5塊叉燒啊!係5塊咁多啊!個豬骨湯底好濃厚,飲落feel到食咗好多骨膠原😘👆🏽留心蛋蛋白滲入醬油味、微咸,蛋黃runny、溫度微暖,夾雜麵條食係絕配😍👆🏽麵條揀咗普通軟硬度,食落去姐認為條條分明,爽身得嚟唔硬,一咬即斷,very nice👆🏽朋友個黑松露拉麵,黑松露多到爆,我試咗佢一啖湯底,黑松露味道非常香,完美地滲咗落個湯底度👆🏽追加咗浦燒腩肉同黑豚燒肉,油脂同肉分布均勻,食落唔肥膩,豬肉味重,原汁原味👆🏽大將餃子,煎得好香,餡料豐富,送麵一流食完之後,姐同友人捧住個肚走,好滿足啊!
👆🏽店面摩登簡約,加了細紅燈籠點綴
👆🏽大將餃子,煎得好香,餡料豐富,送麵一流
食完之後,姐同友人捧住個肚走,好滿足啊!