2021-12-07 156 views
今日去完戲曲中心,見到呢間拉麵店門面好有日本feel,都有一排冇食過拉麵,今晚一於食番碗。金鶴.鷄白湯拉麵 $98餐牌寫湯底用赤鷄熬製6小麵而成,呈奶白色,一於試吓,先飲頭啖湯,果然鮮味濃,稠度剛好,沒半點油腻感,連一向不飮拉麵湯的我都不知不覺喝到底😅,但絕不黏口或口渴。拉麵彈牙,雞肉瘦滑不嚡口,豚肉是一貫的半肥瘦,肉質嫩滑👍炸過的牛蒡很吸睛,咬落薄脆易入口,還有溏心蛋及大片紫菜,配料豐富😋😋瀬戶內海-𧐢湯拉麵 (期間限定)$138呢個絕對係濃雞白湯嘅升級版,湯底同樣是奶白色, 加入瀬戶內海𧐢嘅精華,鮮味倍增,非常濃稠,鮮蟹肉份量十足🤩🤩,拉麵口感彈牙。鹽燒雞軟骨(2 串)$48雞軟骨不嬲係我至愛,椒鹽平時就食得多,今次試吓鹽燒先。雞軟骨調味不錯,烤得很惹味😍好彩早D入嚟食,之後陸續都有人來光顧,呢間性價比高,味道不錯,推!

雞白湯拉麵

金鶴.鷄白湯拉麵 $98

瀬戶內海-蠔湯拉麵

瀬戶內海-𧐢湯拉麵 (期間限定)$138

鹽燒雞軟骨

鹽燒雞軟骨(2 串)$48

2021-12-02
$150 (Dinner)
  雞白湯拉麵
瀬戶內海-蠔湯拉麵