2019-11-10
好耐之前已經係銅鑼灣食過Mee, 但已經結咗業。今次同朋友行開將軍澳呢邊,聽朋友講將軍澳都有Mee,一於入去食,回味下店舖係商場1樓既盡頭,行到尾就見到,室內既環境非常光猛食既人都非常之多,Menu選擇亦非常多,另外仲有好多特色飲品。炭燒豬扒喇沙 $72呢個非常特別,裏面有粗麵同幼麵,配菜有豆卜同蛋仲有菜,喇沙湯底有小小辣,但味道非常好,另外豬扒非常入味,肉質鬆軟一啲都唔銀雞絲扎肉撈檬粉 $62份量非常多,因為我唔太鍾意食蘿蔔所以走咗蘿蔔,配菜有好多,花生,乾蒜片,雞肉,扎肉同菜,佢配咗醬料,食之前倒入個麵度撈勻口感一流Mee...小食拼盤 $158呢個小食拼盤包含咗蝦餅,雞肉串燒,雞翼同春卷,蝦餅非常之彈牙,另外雞肉串燒配搭佢比嘅沙嗲醬非常惹味雞翼外皮好脆。泰式蠔仔蛋 $88裏面嘅蠔非常之大隻,遺憾的是它的味道太淡,但係呢道菜配有一個辣醬,所以加埋一齊食都ok總結嚟講呢間餐廳嘅嘢食非常大份而且味道大致上都好好
炭燒豬扒喇沙 $72
雞絲扎肉撈檬粉 $62