2021-02-19
今次餐飯係朋友點餸,所以我唔知啲嘢食嘅名°你喺度當然要食生蠔啦,佢生蠔有兩set價錢,一個係正價一個係點酒價°如果張枱每個人都有點兩杯酒,就可以用平啲嘅點酒價°一支酒已經當五杯,我哋四個人點咗兩支酒已經可以用平價買生蠔°其實即係兩個人食飯呀一支就已經夠!會有個waitress埋嚟問你鍾意食邊type生蠔,海水味重啲creamy啲定清甜啲?!個waitress好耐心咁教我揀,又話畀我哋聽邊隻蠔攞獎又講畀我哋聽個人推介°唔使驚太多選擇揀唔到 !最後碟生蠔嚟到真係冇令到我哋失望!跟住有啲mussels ,啲汁又好味細細隻咁,好食到我覺得唔夠食!跟住個risotto我就覺得冇乜特別,個樣又海膽同埋魚子醬感覺好矜貴 ,但係個飯冇乜味普通少少°跟住個蝦意粉,係帶我哋嚟食呢間餐廳朋友嘅重點推介°我記得好似148蚊唔算貴,個意粉辣辣地好好味呀!作為一間開咗好多年嘅香港人小店,有outdoor indoor seating其實不錯°不過outdoor都好大油煙味同埋有人食煙,我建議大家都係坐indoor好啲!indoor迫少少但無大煙味°我會再幫襯!
最後碟生蠔嚟到真係冇令到我哋失望!
我會再幫襯!