2025-02-14
【佐敦中式平價麵食😋主打鮮肉小雲吞🥟】.喺佐敦附近返工或者住嘅朋友,一定唔可以錯過呢間抵食嘅中式麵食館🍜!最平30幾蚊就可以食到香口嘅拌麵或者湯麵。不過一場嚟到,梗係唔可以錯過呢度主打嘅一口豬肉小雲吞啦💕。.🥟鮑魚雲吞($75)我哋揀咗大份,總共有15粒,份量幾多,夠晒食到飽飽。而且每粒裏面都有好香嘅肉味,調味亦都突顯到肉嘅鮮味,而且重點係每粒裏面都有原隻鮑魚😍,咬落嘅口感好正。.🌶️重慶酸辣粉($51)薯粉嘅口感啱啱好,夠晒煙靭,配埋酸辣嘅湯底好惹味。我哋仲揀咗海帶結同埋蘿蔔配料,好啱feel✌🏻。.🐥麻辣雞腎($35)夠晒香口,好夾唔同嘅主食。麻辣香辛嘅調味,配埋口感爽口嘅雞腎🫦,真係好開胃。.🍏青蘋果茶($13)味道酸甜自然,啱晒食到好辣嘅時候可以解辣。.🍐雪梨茶($13)飲品味道清甜,梨嘅自然甜香味好夾啲嘢食。.🥫五仁菜脯丁($38)喺食嘅時候,覺得呢款醬料好特別、又好開胃!裏面都有好多唔同嘅配料,全部都酸辣開胃😋,好啱買返去撈麵、送飯食。
🥟鮑魚雲吞($75)
🌶️重慶酸辣粉($51)
🐥麻辣雞腎($35)
🍏青蘋果茶($13)
味道酸甜自然,啱晒食到好辣嘅時候可以解辣。
🍐雪梨茶($13)
飲品味道清甜,梨嘅自然甜香味好夾啲嘢食。
🥫五仁菜脯丁($38)