2017-10-13 98 views
今日早左少少放工,來長沙灣睇中醫,老公放工過來搵我順便食埋晚飯先番屋企😆上openrice睇下附近有d咩食,見呢間食價錢幾合理,我又幾鍾意食上海野,而且就隔離街好近👍🏻野食都算多選擇,我地揀左👇🏻👇🏻👇🏻鎮江排骨黑醋味幾香濃,一眼望落以為d肉會乾身,點知食落又吾會,都幾腍身入味😋花椒肉醬乾拌麵店員一送上時已聞到好香的花椒味,心諗一定好辣😝點知撈均後食,吾算辣,食後口腔內有微微麻辣口感,好過癮😅 麵條幾滑口同有d口感👍🏻黑松露小籠包黑色皮既小籠包我都系第一次食,黑松味算幾濃,皮簿得來韌韌地,湯汁都好豐富,吾錯👍🏻蟹粉小籠包熱辣辣皮簿多湯汁,配上蟹粉,吾錯酒釀丸子熱辣辣的,好香桂花味,混合酒糟味,小丸子煙煙韌韌有d咬口高力豆沙呢個好食,外皮好鬆軟,內面豆溶吾會偏甜,配上外皮的糖粉,正😋下次過來呢頭都可以再來食😋

野食都算多選擇,我地揀左👇🏻👇🏻👇🏻

鎮江排骨

花椒肉醬乾拌麵

黑松露小籠包

蟹粉小籠包
熱辣辣皮簿多湯汁,配上蟹粉,吾錯

酒釀丸子
熱辣辣的,好香桂花味,混合酒糟味,小丸子煙煙韌韌有d咬口

高力豆沙

下次過來呢頭都可以再來食😋