收工朋友提議去九龍城食泰國菜,見店面裝修企理又唔需要等位,於是就拍板決定試吓呢間。四人檯坐得舒服,環境乾淨,我哋一行四人叫咗五道菜式。主角泰式明爐烏頭魚好大條,魚肉鮮甜嫩滑,啲湯汁滾吓滾吓好鬼正,泰式風味十足。椰汁青咖喱好出色,辣辣地好惹味,用嚟點牛油薄餅一流,一碗份量好多,最後我哋都要叫多兩個白飯撈黎食。泰式拼盤有蝦餅,春卷,魚餅,香葉包雞,總共八件,件件好食。炒椰菜苗爽脆清甜,酷上蒜茸十分香口。青木瓜沙律酸酸辣辣好開胃,食到停唔到口。飲品有好多選擇,不過最後我哋都係一致叫咗食泰菜必備既椰青,四個椰青都十分厚肉,椰水清甜,飲落簡直透心涼。最後埋單880蚊,每人二百零蚊食到咁高質既泰國菜,實在非常滿足

2023-07-28
$220 (Dinner)
  • 泰式明爐烏頭魚
  • 椰子青咖喱