2021-08-22 360 views
今日同母親大人喺旺角周圍行,行到肚餓。見前面有間台灣嘢,又唔洗排隊,即刻入去醫肚😼入到去冇咩人,環境乾淨,職員都好有禮貌。冇咩特別想食就嗌咗「麻醬拌麵配香酥雞排」配 凍冬瓜茶 同「皮蛋肉鬆滑豆腐」。『麻醬拌麵』整體冇咩特別,不過麻醬幾香~之後手多睇下醬料,發現新大陸 - 「牛油辣醬」聽個名就知有幾香🧈🤤本身唔吃辣,不過咩都要試下,就加咗少少。 點知一個平時唔食辣嘅人都想繼續加建議大家手多試下😼😹『香酥雞排』最令我驚喜係個雞排,平時食嗰d(可能得我係咁啦😹)都係舊炸粉多過舊雞。但係呢間反而係20%炸粉80%雞排,啱啱好。雞唔柴,多汁。外脆內軟。一個字 — 『好鬼正』! (我知呢度係三個字)『皮蛋肉鬆滑豆腐』食埋呢個就飽飽。好食😋『凍冬瓜茶』整體黎講,係推薦既!如果咁啱喺附近,又唔知食咩嘅,可以試下呢間!

入到去冇咩人,環境乾淨,職員都好有禮貌。

『麻醬拌麵』

整體冇咩特別,不過麻醬幾香~
之後手多睇下醬料,發現新大陸 - 「牛油辣醬」
聽個名就知有幾香🧈🤤
建議大家手多試下😼😹

『香酥雞排』

『皮蛋肉鬆滑豆腐』

食埋呢個就飽飽。好食😋

『凍冬瓜茶』

$70 (Tea)
  • 皮蛋肉鬆滑豆腐
  • 麻醬拌麵配香酥雞排