2021-03-08
去荃灣行街肚餓,見到呢間西餐廳幾有feel,menu又唔貴,於是就入去試吓。入到去坐低都幾闊落同靚,想搵日夜晚嚟食。上網見好多人都食扒,一於就試試佢。先嚟跟餐送嘅餐湯,係薯仔煙肉忌廉湯,湯嘅薯味好濃郁,而煙肉味就輕輕咁帶出咸香味好夾。雜菜沙律都好新鮮。炭燒羊髀扒配雜胡椒汁 $138呢個羊肉好適合怕有騷味嘅朋友,因為佢係一啲騷味都冇架。肉質都幾稔,仲索曬啲雜胡椒汁嘅味道。份量方面都多,一共有兩塊同樣大size 嘅羊扒。另外佢配嘅烤薯仔都好香甜,口感好綿。炭燒紐西蘭肉眼扒 配雜胡椒汁 $148Order左7成熟,火喉都好準確。肉味比羊髀扒濃味,肉亦都好厚。一路食肉一路配蘆筍味道啱啱好。拖肥薑奶沙冰 $38薑味好溫和嘅沙冰,唔會辣反而拖肥味較出,甜甜地配埋塊咸餅乾好正。竹炭曲奇鮮奶 (熱) $38飲嘅時候要攪勻底部嘅Oreo同竹炭碎碎,口感同味道都幾特別,天氣凍嘅時候整返杯一流,好潤好warm,而味道嘅濃度我覺得可以視乎個人口味而攪勻幾多。總結:質素同價錢成正比,而且服務好好,環境又靚,拍拖嚟撐枱腳一流。
入到去坐低都幾闊落同靚,想搵日夜晚嚟食。
上網見好多人都食扒,一於就試試佢。
炭燒羊髀扒配雜胡椒汁 $138
炭燒紐西蘭肉眼扒 配雜胡椒汁 $148