2019-09-24 342 views
雖然我住元朗,但距離呢邊步行需要近半個鐘,一直想試但冇意欲行咁遠過黎。其實如果你住呢邊又或者專登搭車入黎,對你地冇影響,佢舖位置有少許難搵,係條巷入面,有google map都要再兜兩兜先搵到!都幾多人慕名而來,等左好一陣,咁岩有人走我先有位,舖面唔大,我見到同我同期黎嘅都等左好耐先入到,除非好似我地咁一兩個人就快少少啦!入面坐位都幾迫,必須搭枱!坐得唔舒服,我唔高架,隻腳都屈住!講咁耐到食物啦,真係好大隻吖,一個女仔食唔晒架!薯餅就冇人贏得過麥當當架啦!配沙律,係茶餐廳嘅味道,我最鍾意呢,唔係亂丟罐頭雜果果隻!配飲品,都好大杯吖!雞脾好食!香脆肉嫩!不過平心而論,而家市面上好多餐廳都做到呢個質素嘅炸雞脾,而且太大隻,開頭食係好食,食極都仲係雞脾感覺有少少乾少少寡!係好食嘅,但專登走咁遠食,我又唔覺值喎!