2020-11-11
星期日同男朋友去銅鑼灣食晚飯,見到好多地方都排晒隊,唯有轉去利舞臺搵吓有無好餐廳,所以揀咗金不換傳統泰菜。🍽細小食拼盤 ($188)有四款揀:魚餅、蝦餅、泰式春卷同荷葉雞,我地無揀到魚餅,每樣兩件;旁邊有少少泰式伴菜。荷葉雞同春卷冇咩驚喜,淨係蝦餅還可以。🍽明爐青檸蒜粒烏頭 ($268)見 menu 有條🌶️ ,就問 waitress 係咪會好辣,佢話有得揀辣度,我地就話要最少辣就好👍🏻 有個爐「興」住果然好味d, 而且賣相幾好。最少辣都已經有好多紅椒,不過魚肉配合埋個湯底真係超好味 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 而且青檸清新,帶出香味,食魚之如仲食埋 d 配菜😂🍽青咖喱牛炒河粉 ($118)好香青咖喱味,但唔知係咪坐正風口位,碟河粉唔太夠熱,份量適中,但整體來講都係好食嘅。🍽值得一提嘅係員工親切有善,非常有禮貌,食得開心😊
🍽
細小食拼盤 ($188)
🍽
明爐青檸蒜粒烏頭 ($268)
🍽
青咖喱牛炒河粉 ($118)
🍽
值得一提嘅係員工親切有善,非常有禮貌,食得開心😊