2019-01-12 1168 views
【 新香園 2.0⁉️】➖➖➖➖➖相信大家都一定有聽過以蛋牛治馳名於香港 排哂隊嘅深水埗新香園 而 SHY Xpress 都可以算係佢嘅分店 佢地製作🍳🐂蛋牛治嘅方法同牛肉來源係一模一樣 唔洗擔心食唔番嗰個味‼️佢地嘅蛋牛治係即叫即整 (可以聽倒發蛋聲 xd) 唔係用一早開定嘅蛋漿甚至蛋粉 唔會岀哂水同冇香味 而牛嘅方面佢地唔同一般茶餐廳用鹹牛肉罐頭 而係真係用新鮮牛肉製作💕牛肉預先挑晒筋 😮 口感啱啱好 唔會咬唔開亦都唔會好似平時用嗰啲用好多鬆肉粉'拿'到冇晒口感咁樣👅 另外 SHY Xpress 仲以招牌蛋牛治作為基礎發明咗超級蛋牛治即係再加上🐷 午餐肉同🧀芝士令到佢更加香口更加濃味 除此之外如果大家獨特一個蛋牛治唔夠飽食完都唔夠喉的話佢哋仲有蛋包飯可以食 佢哋嘅牛肉蛋包飯同樣蛋嫩牛爽 而佢地嘅飲底係撈左日本飯素 🇭🇰🇯🇵有港日合璧嘅感覺🤤➖➖➖➖➖超級蛋牛治 ➡️ $45招牌牛肉蛋包飯 w/ 熱飲➡️ $52咖喱漢堡蛋包飯 w/ 熱飲➡️ $52➖➖➖➖➖偏私主觀評價💁🏻‍♂💁🏻‍♀💁🏻‍♀️WI: 食肉獸必食嘅蛋牛治🤤用新鮮牛肉 即叫即整 牛肉煎一煎過 肉味濃郁 加埋厚厚嘅炒蛋 簡
【 新香園 2.0⁉️】
超級蛋牛治 ➡️ $45
招牌牛肉蛋包飯 w/ 熱飲➡️ $52
咖喱漢堡蛋包飯 w/ 熱飲➡️ $52
偏私主觀評價💁🏻‍♂💁🏻‍♀
💁🏻‍♀️WI: 食肉獸必食嘅蛋牛治🤤用新鮮牛肉 即叫即整 牛肉煎一煎過 肉味濃郁 加埋厚厚嘅炒蛋 簡直就係神級之作😭😭 佢啲牛真係估唔到可以咁好食的 如果蛋可以更滑冇咁熟 蛋漿佈滿牛肉就更滑更好🤘我勁推薦佢嘅牛肉蛋包飯 牛肉份量一啲都唔嗇色 大滿足咪就係咁囉❤️