2024-01-10 28 views
今日行過見到新開咗間外賣店,一於試下。位於屯門虹橋,叫叄壽司凍肉專門店。首先係原條鰻魚飯。鰻魚肉質鮮嫩,烤得恰到好處,飯粒香軟,加埋鰻魚醬汁,味道更加突出。每一口都能夠感受到鰻魚嘅豐富口感。再嚟就係佢哋嘅火炙珍寶蟹棒壽司。蟹肉鮮甜多汁,火炙過後更加帶出咗蟹肉嘅香味。如果你鍾意芝士同三文魚,佢哋嘅火炙芝士三文魚壽司都幾好。三文魚鮮美滑嫩,火炙過後芝士融化咗,配合壽司飯一齊食,味道鮮美。值得一讚係壽司飯握得好實,出面好少見。除咗壽司之外,仲試咗佢哋嘅雞軟骨粒,酥脆多汁,食落有啲嚼勁。另外,佢哋嘅拉麵配辛辣湯非常出色,湯底濃郁,配料豐富,一碗食落去真係令人有記憶點。 冇expect 壽司鋪拉麵咁好食,極度推介試下👍👍。最後,佢哋嘅叉燒都絕對值得一試。叉燒肉質鮮嫩多汁,入口即化,肉汁充滿口中。我平時唔中意食拉麵叉燒,但呢個真係好食!

TakeAway
  • 辛辣湯拉麵