2022-09-28
早排同媽媽睇電視見到個旅遊節目喺度講緊酸菜魚,Pak起佢想食川菜既心癮👀,比佢說服同佢去食北角個間漁舍酸菜魚。佢話佢D朋友熱烈推薦佢去食,挑戰川味三寶👻1) 水煮牛肉🐮上菜時,辣椒和蔥的香味完全激發了出來,花椒粒與乾辣椒等醞釀出湯頭麻香帶勁的底蘊。🐮新鮮牛肉片香辣軟嫩,蔬菜脆嫩入味。😋2)招牌酸菜🐟魚上菜時,光是氣味已經令人垂涎欲滴。酸菜夠酸十分醒胃,辣度屬於微辣,好岩我地! 佢D 魚肉無骨夠滑,而且啖啖肉、加上湯底是用魚湯熬製,清甜美味🌟3) 川味辣子雞的滋味實在厚實過癮✨係嘴裡酥脆的口感✨搭配麻而不苦的花椒味、辣而不躁的乾辣椒佐出來的雞肉,果然係道地川菜!😋總括而言,餐廳服務質素優良🌸整個用餐十分愉快,而且餐廳環境光亮整齊,感覺十分乾淨。見到店內用酒瓶裝飾環境一番,下次真係同班Friend子談心再食過🍺😋
佢話佢D朋友熱烈推薦佢去食,挑戰川味三寶👻