2022-07-23 56 views
總係對川菜有抵抗不了,元朗不嬲多好野食,今次又去美食雲集既雞地覓食,見到有間新開既小店就去試下。店入面以木質做主調,大約8枱左右,座位之間有足夠空間唔會有侷促感,望下餐牌主打川菜,有水煮,乾鍋同香鍋系列,今次就叫左一個大盆水煮酸菜魚,蒜泥白肉同我既至愛魚香茄子。大盆水煮酸菜魚一上枱已經聞到好大陣椒香味,水煮酸菜魚片起到薄薄一片鮮嫩唔會腥,配菜有酸菜,豆腐卜,雲耳同豆芽菜,底下有一份薯粉,兩個人食岩岩好蒜泥白肉蒜泥白肉面頭鋪左厚厚一層蒜泥,旁邊係老干媽紅油,所以唔會好辣,蒜香肉肉甜甜辣辣絕對係白飯殺手,好正魚香茄子雖然魚香茄子四處都食到,但唔係間間做得好,麻辣Doi既魚香茄子絕對係好食之選,茄子大大塊,經油爆後好有鑊氣,配埋肉碎又係白飯殺手🤣

大盆水煮酸菜魚

蒜泥白肉