2016-01-16 426 views
今晚同朋友去銅鑼灣果邊買野,跟住睇電影,睇完覺得有D肚餓,就去附近揾野食啦,因為一時淋唔起附近有咩好食嘅,行下行下經過文輝墨魚丸,我就話不如就食呢個啦,味道都可以,不過價錢都算有D小貴,今晚可能比較夜,無人排隊,平時一般都要排隊。點左個紫菜八寶湯,朋友話呢個湯都算貴,不過因為佢未嚟過,所以想佢一次試曬幾種口味,墨魚丸同牛肉肉幾種丸子都好爽口彈牙,墨魚丸唔系一般果D咁,粉多過魚肉,佢呢度真材實料,可以食得出墨魚肉,建議同朋友一齊嚟嘅點呢個,湯都好鮮甜。鹵水雞變,樣就一般,不過味道都OK,雞變腌得好入味,但又唔系好咸,不過唔算話特色菜。燒賣比起其他店就都算特別啦,因為餡都系用墨魚肉做,口感幾特別,都幾好味,唔錯。
2016-01-08
$50 (Dinner)