2010-03-01
日式放題,俾人o既感覺係唔新鮮同將貨就價,身為中環藍領,雖然窮,但總有食碗屋中午o既1-2次o既經驗,曾經驗證過碗屋刺身o既新鮮。睇o左幾次食評,食家個個都話好好食,所以,我就忍痛去食一次~友人同我2個人,可能係咁,可以即日book 到檯,2個人只可以有2個menu,所以我o地唔要火鍋,食鐵板燒同爐端燒,當然唔少得係刺身啦~刺身,我o地除o左魷魚之外,其他咩都有叫,喜好次序係︰池魚 - 赤貝 - 帶子 - 劍魚腩 - 三文魚 - 鱆紅魚 - 甜蝦 - 吞拿魚 - 希靈魚,值得一提係池魚同赤貝,奄過o既池魚加上蟹子,有少少薑味,有黃色同紅色,黃色係比較好味。而赤貝,我未食過咁肥美同鮮甜。其他刺身亦好新鮮,唔係年紀大,唔得食咁多生冷o野,我o地真係會只食刺身回本...爐端燒,我o地叫o左︰羊鞍、雞軟骨、雞翼、焗雜菇同豆腐,爐端燒味道有d比下去,尤其雞翼,太細同唔入味,最好食係雞軟骨~因為坐正鐵板燒,所以叫o既o野比較多︰牛仔骨 (比較肥,唔好)、牛舌 (燒得o岩o岩好~)、燒蠔 (正!!)、帶子 (刺身好食d)、鮮蝦 (好食)、銀鱈魚 (燒得o岩o岩好~)、多春魚 (燒得o岩o岩好~)、餃
因為坐正鐵板燒,所以叫o既o野比較多︰牛仔骨 (比較肥,唔好)、牛舌 (燒得o岩o岩好~)、燒蠔 (正!!)、帶子 (刺身好食d)、鮮蝦 (好食)、銀鱈魚 (燒得o岩o岩好~)、多春魚 (燒得o岩o岩好~)、餃子 (愛餃子o既友人話好好食~)、炒飯 (好香!)同和風沙律 (個汁好好食~),最值得推介係燒蠔,第一次order,蛋漿係o岩o岩好,不過第2次時,就蛋漿過多喇~ 仲有就係個炒飯,一粒粒ga! 炒得好香,又乾,不過如果佢唔加bacon會仲好!!
總體o黎講,係好值得食,服務唔太差,miss 單情況唔多,個芒果雪糕好香,如果可以叫多次就好喇~ 不過,食物款式唔多,尤其刺身同壽司,大部份都重覆,應該要注意下,尤其3月就加價到300幾蚊...