2019-09-21 873 views
Weekend唔想出去人迫人,想安安靜靜 舒舒服服過個星期六揀左位置比較偏遠既牽晴間悠悠閒閒食個all day breakfast地方算寛敞,加上落地玻璃令環境更開揚雖然得街景,但採光唔錯,坐得幾舒服星期六既三點幾四點,人唔算多,揀左角落頭位坐梳化餐牌唔係薄廁廁一張紙,係有啲質感既板唔會用得耐啲邊位皺晒晦晒咁餐廳都有啲裝飾,細節位ok餐廳選擇都算多,小食沙律意粉飯漢堡每樣分別都有好幾個選擇今日專程黎食all day breakfast,叫左最大份既怪獸早餐 加多$15 要多份pancake 兩個人share跟餐有杯野飲,奶茶/紅茶/綠茶 冷熱都唔洗加錢亦可轉特飲-$10有諗過飲Match Latte,但最後都係叫左凍奶茶奶茶落左比較多奶,比較淺色既奶茶飲落茶味唔算突出,淡淡既茶味奶味就好出,係類似茶餐廳咖啡奶/食涼粉個隻奶既味道成杯感覺唔係茶餐廳港式奶茶,類似英式奶茶唔算甜,個人幾滿意杯奶茶,黎到食西式早餐就係想飲番杯英式奶茶All day 都等左一陣子先到,好足料既一碟 $128比較特別係egg benedict唔係用muffin which我幾鐘意因為平時muffin乾淨淨又偏硬,

地方算寛敞,加上落地玻璃令環境更開揚
雖然得街景,但採光唔錯,坐得幾舒服

星期六既三點幾四點,人唔算多,揀左角落頭位坐梳化
餐牌唔係薄廁廁一張紙,係有啲質感既板
唔會用得耐啲邊位皺晒晦晒咁
餐廳都有啲裝飾,細節位ok

餐廳選擇都算多,小食沙律意粉飯漢堡每樣分別都有好幾個選擇

跟餐有杯野飲,奶茶/紅茶/綠茶 冷熱都唔洗加錢
亦可轉特飲-$10

有諗過飲Match Latte,但最後都係叫左凍奶茶

奶茶落左比較多奶,比較淺色既奶茶
飲落茶味唔算突出,淡淡既茶味
奶味就好出,係類似茶餐廳咖啡奶/食涼粉個隻奶既味道
成杯感覺唔係茶餐廳港式奶茶,類似英式奶茶

All day 都等左一陣子先到,好足料既一碟 $128

因為平時muffin乾淨淨又偏硬,佢用左wheat toast
雖然得個邊比較脆,中間係偏韌,但食落口感好過muffin
而且火腿好大塊,遮住晒塊包
Hollandaise sauce 偏稀但味道可以
切開隻蛋,流心的,滿意
一啖火腿+蛋
一啖煙三文魚+火腿+蛋
一啖煙肉+煙三文魚+火腿+蛋
非常滿足 🥰

薯餅好香脆,食得出係岩岩炸出黎
而且有隔過油唔會整到成碟油淋淋

香腸有三條,除左香草腸比較好食
其他兩條都普通,尤其個人麻麻地司華力腸

磨菇係雞脾菇切片,幾新鮮但無咩味
可以自己落鹽調味

粟米正常,應該係蒸唔係炒,好處係唔會令立立粒粒都係油

牛角包可能放耐左先食,唔熱,但意外地酥香
咬落去唔算脆但食到好多層,而且牛油香好出

另外追加既熱香餅我地最後先食,可能係咁食個時凍晒,偏硬
味道正常無特別香味,反而個蜜糖幾香,搽少少食落口食個口腔都充斥住蜜糖既香味

本身有諗過叫埋甜品,但真係太飽
唯有下次啦

因為無坐爆,我地都坐左成兩個鐘,
期間職員無趕人或不耐,仲幫我地加水
服務唔錯👍🏻
唯一要彈既地方係枱面有啲飯粒,抹枱抹得唔乾淨
耐唔耐想relax下黎食個brunch係個唔錯既選擇