2016-11-06 151 views
今日朋友帶我去食點心。原來牛頭角有間隱藏點心。門口好靚!叫左個蜜瓜脆脆卷。一入口,熱辣辣,好脆之餘,仲有好creamy既蜜瓜味流出黎,好有創意既點心。叫左蝦腸粉。六件腸粉,件件表面都咁閃,好正!每塊都有好大塊既蝦係入邊,仲要好新鮮彈牙,呢個腸粉好食!睇得出係認真整的。食點心一定要燒賣。燒賣好大粒,痴線。入口好彈牙,味道鮮甜,真係愛上左呢間野。之後叫左個芝士鹹水角。鹹水角甜既表皮,加埋入邊芝士味,甜甜鹹鹹,味道唔錯,幾得意。一咬落去芝士熱辣辣出左黎,正!最後叫左個焦糖布丁黎結束我既點心之旅。好少係點心舖食到甜品,而且呢個甜品唔錯,點心舖都整到咁既水準,有心思。好食又有創意既點心舖,下次再黎!
今日朋友帶我去食點心。原來牛頭角有間隱藏點心。
門口好靚!

好食又有創意既點心舖,下次再黎!