2024-10-27 878 views
🦀百合炒斑塊,餐廳用咗石斑魚,起肉,而再做呢一個彩色呢一個彩色絕對唔係用雪藏嘅要做,所以睇得出餐廳絕對係用新鮮嘅食材!炒得非常香而且我覺得廚師非常有鑊氣,配料仲有其他雲耳,翠玉瓜同埋百合。百合都好需要考功夫,出邊都好少地方有得食,我同朋友都非常有驚喜覺得!整體呢一個炒斑塊,我覺得可以合格有餘!欖角排骨,出邊好少地方食到呢一個特別嘅菜式,所以都係呢一啲私房菜先有一啲特別嘅嘢食,用咗欖角再加埋豬扒,成個口感都非常好!排骨嘅食材都新鮮唔會話落咗鬆肉粉,整體口感都唔錯,而且埋上亦都幾好,份量嚟講亦都多,鍾意食排骨嘅朋友可以叫下呢一個特別嘅餸!我同朋友都係第一次食!蟲草燉雞湯,呢一個老火湯真係冇得輸,完全不含味精或者防腐劑而且喺餐廳每日新鮮即整,我本身個人嚟講非常鍾意飲湯覺得呢一個湯嘅味道非常濃郁。個面仲有少少蟲草花,成個湯嘅味道非常突出,忍唔住飲完一啖又一啖!江蘇大閘蟹,呢一個季節點少得大閘蟹!餐廳係用咗傳統嘅江蘇大閘蟹每一隻至少都有5.5兩 大閘蟹非常新鮮兩隻打開都非常靚仔,蟹膏黏口亦都甘香,香味真係非常突出,鍾意食大閘蟹嘅朋友真係唔可以錯過,而且呢一個大閘蟹嘅季節當做,所以非常肥美 金絲蝦
🦀

金絲蝦球,係傳統嘅中式點心,我哋都叫咗過嚟試吓入邊係滿滿嘅蝦肉,餐廳係自家製嘅唔係出邊攞貨,都食得出廚師自家製嘅心思,非常抵讚嘅係佢絕對唔會好油,而且熱辣辣非常好食!
🦀