2021-11-25 436 views
《一意燉湯點心專門店》光輝圍💛終於等到‘一意’有返門巿,以前喺大窩口舖面實在太細,所以好難堂食🥰新舖位置喺光輝圍德昌大廈入面,正正喺商場入口第一間,所以唔難揾😙我11點左右黎到岩岩先開門,填完紙仔再慢慢睇下食d咩😋<鳳爪排骨飯>$39好好食呀🤤飯底仲係粒粒飯,又有飯香😊排骨微胖鳳爪好入味,份量有一個煲仔飯咁大,好夠食🤗<黑心流沙包>$28熱辣辣蒸出黎,包好軟熟超流心🥰有圖奶黃夠香,淨底一個我地隔左成10分鐘先再食,仍然係流心👍👍👍<金錢肚>$28大推薦👍全部大大件,入哂末又夠軟唔會難咬,仲有幾夠豆卜配搭💞<山竹牛肉>$24三粒份量都偏大,唔會有梳打粉既味道末算特別出色<燒賣>$28好正❤主要因為唔會成口肥肉佢每粒都無咩肥肉但又唔會好乾,都唔會過咸,口感係好爽口依到沒有茶提供,但有更好既“紅棗杞肉圓肉”免費提供,係濃郁版好補😏佢地仲好出名燉湯,下次我夜晚再黎試下
《一意燉湯點心專門店》光輝圍💛

<鳳爪排骨飯>$39

<黑心流沙包>$28

熱辣辣蒸出黎,包好軟熟超流心🥰有圖

<金錢肚>$28

大推薦👍全部大大件,入哂末又夠軟
唔會難咬,仲有幾夠豆卜配搭💞

<山竹牛肉>$24

三粒份量都偏大,唔會有梳打粉既味道
末算特別出色

<燒賣>$28

好正❤主要因為唔會成口肥肉
佢每粒都無咩肥肉但又唔會好乾,都唔會過咸,口感係好爽口

依到沒有茶提供,但有更好既
“紅棗杞肉圓肉”免費提供,係濃郁版
好補😏佢地仲好出名燉湯,下次我夜晚再黎試下