2022-05-04 45 views
之前幾次經過見到晚市時間都幾多人坐,老闆娘馬太好有禮貌同熱情介紹餐廳招牌菜,講到原來之前喺觀塘樓上鋪開,好多食客都話好好食叫佢轉開地舖,於是就搬過嚟試吓,咁我哋啲街坊有口福啦👍簡單叫咗兩個主菜同小食加飲品,主角擔當一定係招牌擔擔麵同埋胡麻將拌麵,擔擔面花生醬味非常濃郁,我個人好喜歡,搭配埋榨菜肉碎同香葱,成個湯底味道好豐富,正宗陽春面嘅口感煙靭,拌麵汁有材料青瓜和火腿絲,加埋佢哋自家製辣醬,真心大力推介,佢哋個自家製辣醬真係好好味,望落去都好足料,鍾意食辣嘅朋友都可以買罐返去試吓,就算自己用嚟煮麵都好好味,辣得來唔會好傷喉👍招牌蒸餃子同紅油抄手都必須一提,呢兩樣都係我見好多食客會點嘅菜式,你見到佢哋全部都係自己包,扭個花紋都特別有心思,呢個就係我鍾意食小店嘅原因,餡料有蘿蔔馬蹄豬肉等,至於紅油抄手大大粒,皮薄餡靚既豬肉菜餡,連埋辣椒油一啖食落去, 10分Juicy,由樓上舖搬到落地舖,果然有點實力👍👍🥟🥟