2021-10-04
餐廳:十三少地區:元朗地址:元朗又新街56號置富中心地下1-3號舖日期:30/9/2021時間:1:00pm人數:2人 等位: 0mins 價錢: $403屋企人之前係中環食過尼間分店覺得好好食,見元朗開咗間分店趁假期去南生圍踩單車嘅時候就決定去試一試😚一入座就好細心有提供口罩套同埋凍水,當日好熱🥵即時透心涼🧊,我哋望左陣餐牌發覺二人套餐比較優惠😚嗌咗個滋味二人套餐($338),涼菜揀左涼拌土豆絲,主菜揀左水煮魚,小菜揀左麻婆豆腐😋桌上提供黃金豆,香脆可口,我哋好中意食,等野食嚟嘅時候食剛剛好😝 餐廳仲好得意用真嘅花生來做筷子既托😂 又環保又實用😆土豆絲🥔酸酸辣辣好開胃,清爽香辣極易下飯,酸中帶點辣,辣中透著麻,現在恰巧是夏天☀️,熱得冇胃口時,尼道前菜會是一個蠻好的清爽開胃菜😙。麻婆豆腐非常嫩滑,夠麻夠辣夠香🤤,絕對可以稱得上係我哋食過最好食嘅麻婆豆腐🤩水煮魚入邊已經配有紅薯粉、豆芽、青瓜,魚同配菜既份量都好多,魚肉肉質鮮嫩細滑,每片魚肉都非常大片,完全冇骨,食得安心又開心🥳唔好見表層充滿爆香左既辣椒同花椒好似好辣嚇窒咗,我食開譚仔三小辣就覺得剛剛好😌最後仲加多左份紅糖糍粑😛 糍粑呈現
地區:元朗
地址:元朗又新街56號置富中心地下1-3號舖
日期:30/9/2021
時間:1:00pm
人數:2人
等位: 0mins
價錢: $403
最後仲加多左份紅糖糍粑😛 糍粑呈現金黃色外皮脆脆啲,上面加左好多黃豆粉😆點上紅糖漿,香又甜,口感軟糯Q彈😚
裝修簡約別致,空間好大坐得好舒服,好適合情侶、朋友或者家庭聚會👍