2023-02-11 27 views
早兩日上網睇到灣仔新開咗一間2層高嘅漢堡店,咁啱今日黎灣仔開會,12點去到冇乜人,可以安靜咁食餐飯原來呢間burger係香港首間有自家澳洲農場嘅漢堡店,製作全天然優質安格斯牛肉酸種包漢堡 (資料來自官方ig) 😬,我哋兩個人嗌咗一個set,另外加多左一個漢堡🍔N+ Classic Burger 我就揀咗最classic 嘅4oz 安格斯芝士漢堡,入邊有酸瓜、番茄、生菜,仲可以揀蒜蓉醬或者千島醬,不過我就想食original 冇醬嘅,個漢堡嚟到好靚呀,脹卜卜,個麵包好好食,甜甜地好似牛油餐包,好處係個包好乾身,唔會俾啲肉汁或者番茄汁浸到淋晒,我怕食啲好濕身嘅漢堡,呢個漢堡好處係好乾身,漢堡扒煎得好香好有肉味,就算全熟都好軟熟,成個包都砌得好好,唔會食食吓散晒😆🍔N+ Classic Burger with Bacon朋友叫嘅classic burger加煙肉,同我嗰個差唔多,都係冇落醬,因為多咗煙肉,所以味道多咗鹹香味,朋友鍾意食有肉汁嘅Burger,例如Five Guys,所以覺得呢個太乾身🍟跟餐叫咗薯條同埋可樂,薯條係粗薯條,可以揀BBQ sauce 或 honey mustard,

🍔N+ Classic Burger

🍔N+ Classic Burger with Bacon

🍟跟餐叫咗薯條同埋可樂,薯條係粗薯條,可以揀BBQ sauce 或 honey mustard,揀咗蜜糖芥末醬,同埋茄汁,薯條即叫即整,所以好熱同埋好脆,同埋我覺得薯條都係襯茄汁好食好多😁

呢度仲有兩個特別嘅burger就係6oz 日式芥末同埋黑松露醬,好想試吓黑松露🤤