2018-07-22 29 views
今晚同朋友去食日本野,想食呢間日本餐廳好耐。店外面有好多菜色相,睇落幾吸引。我地黎得比較早,唔駛等位就入得,我叫左鐵板和牛,照燒金菇牛肉卷,黑松露溫泉蛋三文魚脂海膽石鍋丼,鹽燒雞翼同雞軟骨。先講下照燒金菇牛肉卷,牛肉卷肉質好嫩,醬汁入味,金菇爽口。鹽燒雞翼同鹽燒雞軟骨都好惹味,用椒鹽燒烤過,特別香口。鐵板日本和牛,未燒嘅和牛油花均勻分布,色澤鮮明,一睇就知高品質。和牛由客人自己係桌上型瓦斯爐上面燒,自問自己燒得都唔錯,哈哈,和牛肉質鮮嫩又甘香,放牛油一齊燒,香甜可口,加埋菜穿插食用,味覺得到平衡。黑松露溫泉蛋三文魚脂海膽石鍋丼,三文魚肉質香口滑溜,海膽幾新鮮,鮮甜冇苦澀味,黑松露真係好香,食落齒頰留香。朋友叫嘅青檸柚子梳打,好似唔錯。我叫左杯熱柚子蜜,幾滋潤。幾好食嘅一餐日本料理。
今晚同朋友去食日本野,想食呢間日本餐廳好耐。

店外面有好多菜色相,睇落幾吸引。

先講下照燒金菇牛肉卷,牛肉卷肉質好嫩,醬汁入味,金菇爽口。

鹽燒雞翼同鹽燒雞軟骨都好惹味,用椒鹽燒烤過,特別香口。

黑松露溫泉蛋三文魚脂海膽石鍋丼,

朋友叫嘅青檸柚子梳打,好似唔錯。

我叫左杯熱柚子蜜,幾滋潤。

幾好食嘅一餐日本料理。