2017-11-04 134 views
去到銅鑼灣有時想食越南菜好多人都係諗到嗰一兩間,今日我又8到間好嘢,坐得又舒服環境仲唔錯tim! 叫"Jk kitchen "餐牌上面除咗越南特色嘅湯河小食之外,仲有好多唔同嘅特色飲品!我就嗌咗杯青檸梳打! 店面仲同我講晚市會有一系列嘅特飲會做半價我最鐘意就係食炸嘢,呢間嘅炸嘢做得唔錯唔會有油益味, 春捲做得好食入面嘅餡料好豐富, 另外炸蔗蝦,蝦肉打得彈牙正呀! 另外仲有蝦餅雞翼同埋薯仔蝦餅! 一路飲青檸梳打一路食呢個炸拼盤 好爽餐牌見到呢個"越南碎爽" 真係拗曬頭唔知係咩嚟?!原來佢係用糯米做煎餅底再加上烘乾咗嘅雞絲,見咁過癮就叫嚟試下! 煎香咗嘅糯米餅底好似食緊飯要食緊飯焦咁再加埋烘乾雞絲!呢碟香口嘢真係唔錯再食埋呢個越南雞絲湯河,湯味濃沃而雞絲用上 雞髀同雞胸肉食落去有多種唔同嘅咬口!食完仲有啫喱送~好細心呀

青檸梳打

JK 炸併

餐牌見到呢個"越南碎爽" 真係拗曬頭唔知係咩嚟?!

越南碎爽

越南雞絲湯河