2024-03-15
我地一家第一次嚟尖沙咀呢間酒樓食飯,我哋全家加埋親戚嚟食,包左一圍。叫咗10人晚餐,都幾抵食!!😝芝士焗龍蝦烏冬龍蝦份量多,望落去可能有兩隻切開咗嘅龍蝦,肉質比較彈牙,芝士味好濃,龍蝦冇調味,都係靠芝士味,好彩芝士味夠濃!瑤柱蛋白炒飯好多粒瑤柱,有菜、蛋白、肉,都幾好食,同埋10個人食唔晒,因為好大碟洋蔥蒸扇貝第一次試洋蔥配扇貝,兩者都幾夾,扇貝好大粒,比普通扇貝大☺️濃湯雞煲翅好耐冇食過魚翅,呢個係真嘅魚翅,仲有落咗雞湯,味道都幾唔錯👍🏻冇偷工減料薯仔炒牛肉粒薯仔🥔切細左,煎香埋,加埋切細牛肉粒,甜甜地,炒到好惹味半隻燒雞燒雞皮好脆,份量大,我地10個人食兩轉都食唔晒,而且啲肉好有咬牙,好味🤤牛肉雜菜煲牛肉份量多,有菜心、蝦米,菜心係最多,湯都好好飲,清新黑椒炒聖子黑椒味好濃,聖子份量多,好惹味,仲好大份,每人起碼可以食2-3條👍🏻👍🏻
芝士焗龍蝦烏冬
瑤柱蛋白炒飯
洋蔥蒸扇貝
濃湯雞煲翅
薯仔炒牛肉粒
薯仔🥔切細左,煎香埋,加埋切細牛肉粒,甜甜地,炒到好惹味
半隻燒雞
牛肉雜菜煲
牛肉份量多,有菜心、蝦米,菜心係最多,湯都好好飲,清新
黑椒炒聖子