朋友生日,因為有海港城coupon,所以去了一間大家都未食過的貴價食館!一入到食館,就知係高級餐廳,係食環境嘅!茶位比想像中便宜,普洱茶都ok!打開餐牌係有少許比d價錢嚇親,但有coupon有折扣,應該可以接受啦!其實係海港城嘅餐廳,大部份都有品質保證嘅,所以都唔例外,係好食嘅,但如果原價真係唔太值。我哋點了以下幾款菜:香芒他他蝦球最好味,個他他醬好惹味,d蝦球都新鮮爽口!梅膏骨都唔錯,但一碟只有五粒,太少!煎蠔格,有別於一直食開嘅蠔餅,煎得好香口!糖醋煎餅,一般般啦!脆皮和牛脷,唔差嘅,但個價錢確個貴!啫啫芥蘭煲,但因為沒有芥蘭就改為通菜,味道正正常常!飯館炒飯,蝦籽炒飯,好好食,啖啖蝦籽好有口感!糯米蟹,最離譜係隻蟹,幾百蚊一隻,但竟然又細又霉又唔太好食!成餐飯嘅分數大打折扣!總括來說,餐飯係唔錯嘅,但因為價錢偏貴,所以性價比有點低!

我哋點了以下幾款菜:

香芒他他蝦球最好味,個他他醬好惹味,d蝦球都新鮮爽口!
梅膏骨都唔錯,但一碟只有五粒,太少!
煎蠔格,有別於一直食開嘅蠔餅,煎得好香口!
糖醋煎餅,一般般啦!
脆皮和牛脷,唔差嘅,但個價錢確個貴!
啫啫芥蘭煲,但因為沒有芥蘭就改為通菜,味道正正常常!
飯館炒飯,蝦籽炒飯,好好食,啖啖蝦籽好有口感!

總括來說,餐飯係唔錯嘅,但因為價錢偏貴,所以性價比有點低!

Delivery