2023-01-30 1141 views
印象中嚟呢度食餃子都好幾次,不過冇影相冇寫食評,今次咁岩記得影相就分享下啦!同附近幾間魚湯餃子比較呢間質素唔差,而且冇咁迫添,但如果係呢個位置咁多年,我相信佢都keep到食物品質,不得不讚每次嚟食既味道都一樣冇點變過。芹菜豬肉餃+雲耳椰菜豬肉餃子兩款都好味,芹菜同雲耳餃食落都比較有口感,芹菜就爽d,雲耳椰菜就多一份甜味,餃子既調味適中,啖湯亦唔會好重味精,湯就飲唔到又魚味但都算唔錯,我食完8隻餃子,湯都飲得7788,杯飲品就唔好有咩要求。另外兩款餃子我都試過,韭菜餃同栗米餃都唔錯,個人喜好芹菜同雲耳多d;好幾枱客都同我一樣堂食完都會買一兩打拎走,其間你會見到佢外賣生餃子都多。餃子又大隻又平,我記得以前有多一兩款是日精選餃子貼係牆上面,今次就見唔到。如果鐘意香口就揀煎餃,但相對比較膩,湯餃冇咁乾,呢d天氣食完就暖d,蒸餃都唔錯原汁原味。價錢反映食物質素,小店算keep得幾好。

芹菜豬肉餃+雲耳椰菜豬肉餃子

,蒸餃都唔錯原汁原味

價錢反映食物質素,小店算keep得幾好。

2023-01-29
$50 (Lunch)
  • 芹菜餃,雲耳椰菜餃