2024-08-16
餐廳OpenRice地址係太子,但其實比較近旺角,西洋菜南街行過想坐低食嘢,咁啱有姐姐走出嚟介紹吓,見餐牌都幾吸引就入咗去砂窩酸菜燉白肉 本身入去想食水餃,點知見到餐牌呢個砂鍋湯勁吸引, $80大大煲,仲有埋薯粉夠晒飽肚,酸菜鮮甜唔會太重味,腩肉有十大塊,少少厚身好彈牙,仲有啲雲耳,最緊要餐廳冷氣夠大,食住熱湯都唔會覺得熱鮮肉菠菜餃麵 呢個鮮肉菠菜餃太出色,餃子脹卜卜,肉味好濃好鮮甜,唔會覺得成口醬油嘅感覺,餃皮同上海麵都好滑京蔥羊肉餡餅 以前住荃灣成日食有間好出名嘅韭菜餅,呢度羊肉餡餅簡直有過之而無不及,雖然上碟已經切開咗,但之後咬開仲係爆汁,餡餅個皮煎到好脆,神奇地都係唔油膩自家製醉雞 前菜叫咗個醉雞,又係冇扣分位,花雕酒味好濃郁,但唔會太啃,雞肉同雞皮都好滑飲品方面叫咗百香果梳打同龍眼冬瓜茶,兩杯都清爽好啱夏天飲
砂窩酸菜燉白肉
鮮肉菠菜餃麵
京蔥羊肉餡餅
自家製醉雞
飲品方面叫咗百香果梳打同龍眼冬瓜茶,兩杯都清爽好啱夏天飲