2009-04-27 21 views
有朋友睇緊我手機d相時就突然問我:「呢幅野入面0既係咩黎架?」我先知原來漏左冇寫呢張相入面食過0既西門町呀!!!不經不覺已經一個月前0既事,記得當日0岩0岩行經西門町,睇到入面得幾個人,又見到menu上寫住5點半前仲有得特價,咁難得唔駛等又抵d,就忍唔住入左去,我記得以前食過幾次都係食麵,今次下午茶時間反而想食下飯,我叫左廟口魯肉飯,同我落單0既應該係老闆,佢比之前和顏悅色好多,始終人少d,冇咁趕,心情都悠閒d我等左都十幾分鐘架﹗不過最後都覺得係值得魯肉飯有肉碎、菜、蛋……當然仲有好好味0既飯,我相信肉碎入面係有花生成份,好香好香,而且,肉碎0既調味好適合我口味,唔會太鹹,0岩0岩好,最鍾意係碗飯用0既米絕對係粒粒煙韌,唔會爛成一pat pat或硬得滯,我一啖一啖細細咁品嚐,最後成碗都食哂,好滿足,好飽唔知幾時連夜晚食西門町都可以咁舒服,慢慢食,又enjoy呢?

我等左都十幾分鐘架﹗不過最後都覺得係值得

廟口魯肉飯