2016-05-09 1118 views
朋友有coupon特登搭的士黎食。今次叫左加拿大海膽,海膽好大塊夾起唔會爛,好新鮮,好濃嘅海水味,一啲都唔腥,海膽味十足。生蠔一打12隻,四個品種,可以自由選擇。蠔吧入邊有成十幾款,有幾款法國蠔價錢比較貴就要補差價。我哋揀咗美國、澳洲、南非同埋愛爾蘭嘅蠔,全部都唔使補差價。全部都係即開即食,好新鮮,有蠔味,有海水味最好食係南非嘅品種,好特別大隻得嚟好爽滑。主菜叫咗三個,第一個係白酒煮青口,酒味十足,個汁好creamy,青口都好大隻但份量唔太多,三百幾蚊有啲貴。煎牛扒係一個驚喜,價錢係一般西餐廳嘅價錢但質素就好好。牛肉有好香好香好香(好重要所以講三次)口感一流。蘑菇意大利飯係我食過第三好食嘅意大利飯(第一好食嗰間餐廳已經執咗,第二好食果個大廚係我老公)。蘑菇切到好細粒,融入左意大利飯當中。意大利飯煮到剛剛好,煙煙韌韌唔會好似粥甘。至於個汁,好杰身,份量剛剛好覆蓋成個意大利飯。每一啖都好滿足,每一粒飯都比個汁重重咁包圍住。好食真係好好食,但扣除$300 coupon,每人都要$500,地區係平價民居附近地鋪,抵唔抵食就見仁見智啦!

朋友有coupon特登搭的士黎食。

海膽

生蠔

青口

牛扒

意大利飯

2016-05-09
$500 (Dinner)
Dining Offer
Coupon