2018-09-30 50 views
今日約左朋友食飯,大家一致想食日本野,就去左黃埔食豚道樂。舖面唔大,一眼就睇晒所有位。主要都係bar枱同埋有幾張兩人枱。Menu入面所以野食都好似好吸引咁,我地都唔知嗌咩好,所以我就嗌左推薦嘅拉麵。我嗌左特上魚介豚骨拉麵 $99,見到呢個係餐廳推介,就試下佢啦!升級做特上都只係+$13。見到特上有多好多食材,紫菜,蛋,豬肩肉,豬腩肉等。真係好抵!! 個湯比想像中濃,所以拉麵都好有味,真係要比個讚!朋友嗌左特上黑蒜油拉麵$93, 一上枱就聞到好濃嘅黑蒜油味,真係好香。呢間餐廳特別之處係除左一般拉麵店咁可以揀麵嘅軟硬度同有無配料外,就係可以揀要直麵定係曲麵。升級左特上有更多配料同肉,大食嘅人都唔洗驚會唔夠飽!見到佢啲小食好吸引,唔夠喉嘅我地就嗌左芝士豬肩肉。身為一個港女,我梗係要嗌返芝士嘅野啦! 一食落去果然冇令我失望,下面有塊紫菜可以中和返芝士嘅濃味。另外仲嗌左4隻蜜糖咖哩雞翼,一開始會驚咖哩味同蜜糖味會唔夾,但係一食落口,蜜糖味充足住口腔,再夾雜住少少嘅咖哩味,真係幾好味,而且雞翼即叫即製,熱辣辣真係好食!梗係唔少得特別嘅日本汽水啦!我嗌左個富士山柚子梳打,佢同平時嘅柚子蜜唔同,佢嘅甜
今日約左朋友食飯,大家一致想食日本野,就去左黃埔食豚道樂。

我嗌左特上魚介豚骨拉麵 $99,

梗係唔少得特別嘅日本汽水啦!我嗌左個富士山柚子梳打,佢同平時嘅柚子蜜唔同,佢嘅甜味比較重,但因為有氣泡,所以唔驚太甜。朋友就嗌左山梨桃梳打,佢同一般嘅桃味汽水無咁甜,但係味道都幾好味,值得一試。

要讚嘅係佢地嘅野食都黎得幾快,熱辣辣咁上枱真係份外吸引。