2021-08-17 242 views
將軍澳藍近來開左越來越多形形色色嘅Cafe,今次介紹嘅呢一間名氣比較高嘅一間Urban Coffee RoasterEgg benedict賣相吸引,打卡一流。佢個source既酸甜度拿捏得啱啱好,而且同隻蛋好夾,再配埋炒香左嘅菇一齊食,very matching!本人非常喜歡食雞翼,所以對呢一碟炸雞翼有好高要求,果然無叫錯,真係好好食!佢哋嘅炸雞翼得一隻骨,所以食起上嚟都一啲都唔論盡,我建議一開始由淡淡地既原味食起,食咗幾隻之後再點佢嘅醬,享受哂淡到濃既味道。吞拿魚同牛油果一向都係Perfect match,味道正常,無特別comment無諗過可以係cafe食到日式既松葉蟹飯。質素之高令人喜出望外,仲好食過出面日本餐廳,原隻軟殼蟹,配埋蟹肉、蟹子仲有温柔蛋,一流!最後依個係好出名個個都會打卡嘅pancake,但其實個人覺得佢賣相吸引,但食落口就一般般。

炒野菌菠菜 配賓尼迪蛋

炸單骨雞翼 配日本芥末蛋黃醬