2024-01-21 37 views
有朋友推介旺角登打士街横巷樓上的一間不起眼的西餐廳,佢話食物好有水準,今晚行經就上去一試。餐廳地方唔算大,但服務員好nice,我們坐近窗邊,可以望到旺角的繁華夜景!我哋點咗二個 Set Dinner,頭盤朋友選了黑松露磨菇白菌湯,非常creamy,仲有濃濃的黑松露香味,香滑可口,另外我選擇田園沙律,是一道開胃菜,提升了食慾。主菜朋友點咗香燒羊架,佢話羊架外脆內軟,廚師用自家制的醬汁來提升肉的口感,非常惹味。我點咗豬頸肉紅咖喱燴意大利飯,豬頸肉香脆,意大利飯加咗紅咖喱就有少少辣,啱晒我的口味!見到隔離枱點了一道火魔蜆,服務員在他們面前点起火,有種高級食府的感覺,咁我哋都order咗一個,廚師用好多蒜香,洋蔥來提升蜆肉的香味,蜆肉都幾厚肉又冇沙,係一道值得推介的食物。加埋餐飲,結賬二人都係四百多元,真係有超值的感覺!
加埋餐飲,結賬二人都係四百多元,真係有超值的感覺!