2020-09-09
summerdrinks嚴嚴夏日,疫情關係度度都冇得去,行下商場買完野就要返屋企了。順便買啲冰冰飲下啦~呢間迷客夏,台灣野,又幾好飲,同X茶比有過之冇不及,X茶香港店勁難飲。荃灣呢間分店有埋座位,但兩杯野飲我等左十四分鐘,唔知係咪跌左我張單,但店員每次出飲品都會教客人點樣飲好味啲。#草莓芝士 $34~係芝士奶蓋加士多啤梨沙冰,奶蓋夠綿密有口感,個人覺得芝士咪可以再多少少,沙冰我冇減糖但都覺得甜品啱啱好,值得一讚係佢另外再加左啲士多啤梨果肉,我覺得我會經常飲呢個,好似飲士多啤梨沙冰健康過飲黑糖珍奶。#多芒優格 $36~原味乳酪加芒果沙冰,店員建議攪均先飲,同埋放一陣芒果味會突出啲。攪均左原來乳酪味都幾出,估計落左好多好甜嘅芒果所以唔會有酸味,感覺比芝士奶蓋更健康。兩杯都好大杯,飲完唔洗食飯😂😂😂
順便買啲冰冰飲下啦~
#草莓芝士 $34
#多芒優格 $36
兩杯都好大杯,飲完唔洗食飯😂😂😂