2008-04-09
幫襯過GOD嗰間, 同事話間間分店個menu都唔一樣, 係唔係就不得而知了...同事farewell, 一行8人去咗呢度lunch:大肚婆炒飯: 太咸口水雞: 好味, 夠辣, 但墊底o既粉皮切細塊d會好好多凍豆腐x 2: 滑, 個汁酸酸地好醒胃燻蛋x 4: 一般般担担湯麵x 2: 同平時食開o既唔同味, 酸酸地但又幾好味喎外婆牛肉: ok炭燒豬頸肉: 我唔食, 但d同事話好爽子薑皮蛋: ok紅油抄手x 2: ok, 唔太辣上湯雙翠: 個豆苗同冬瓜都好食梅子軟殼蟹:香口, 個汁都好味, 但搶哂味蒜香菠菜: 一般(可能因為我唔中意食菠菜)另外叫了各式飲品同甜品, 我自己叫咗熱杭菊蜜同酒釀荔枝雪糕。菊蜜清清甜甜, 酒釀荔枝雪糕我在GOD分店已經試過都要再食, 就知唔差得去邊啦!雖然呢餐好似有D貴, 但我哋好多餸都有encore, 而且每人都係捧住肚走。我見佢哋個set lunch 都好似唔錯, 會搵日再唻試下!

同事farewell, 一行8人去咗呢度lunch:

大肚婆炒飯: 太咸
口水雞: 好味, 夠辣, 但墊底o既粉皮切細塊d會好好多
凍豆腐x 2: 滑, 個汁酸酸地好醒胃
燻蛋x 4: 一般般
外婆牛肉: ok
炭燒豬頸肉: 我唔食, 但d同事話好爽
子薑皮蛋: ok
紅油抄手x 2: ok, 唔太辣
上湯雙翠: 個豆苗同冬瓜都好食
梅子軟殼蟹:香口, 個汁都好味, 但搶哂味
蒜香菠菜: 一般(可能因為我唔中意食菠菜