2016-01-18 1104 views
今日落班后想食煲仔飯,講起煲仔飯就梗系要去興記啦,果度D煲仔飯特別香,不過而家好多時候要排隊喇,店面唔大,空間比較細,但出品好食就肯定多人排隊嘅喇,今日等左15鐘左右就得喇。腐乳炒通菜好睇又好食,系出邊食青菜最怕就系太多油,呢度青菜炒得好青綠,但又唔油膩,加上腐乳香味,好好食。煎蠔餅系呢度特色菜,好重料,好多蠔仔,煎得幾香,不過有D油同埋有D腥,我要左份小嘅,30港幣,價錢適中,味道算OK。呢度最好食嘅當然系煲仔飯啦,有好多品種嘅煲仔飯,可以選擇雙拼,我點左個滑雞臘腸煲仔飯,雞肉好滑,臘腸肥瘦適中,飯又好香,吸收左肉味再淋D豉油,好香,個底又脆,一定要試下呢個啊。
2016-01-13
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$45 (Dinner)