2021-10-28
經歷咗咁耐以來嘅疫情,相信好多人都冇乜點去旅行!同埋已經好經常都冇乜點同朋友聚會啦😂所以有時候喺香港,都會好想試吓唔同國家嘅菜式,當自己去咗旅行都好💙今日就去咗呢間位於灣仔嘅Holy Raw,試吓呢度嘅菲律賓菜😆同朋友一齊食,可以試得多啲唔同嘅菜式,我哋叫咗一款<<Pesto all’s Genovese 香蒜>>呢個意粉嘅香蒜醬汁好出色!好香濃嘅醬汁,而且食得出好有菲律賓香料嘅味道👏🏻👏🏻再加上上面嘅帶子好鮮甜,而且仲要好滑!食得非常滋味😋<<芝士肉丸配麵包>>呢個芝士肉丸麵包係好有驚喜!首先呢度嘅麵包唔係一般喺香港食得到嘅麵包,呢個經過廚師烹調左之後,非常鬆軟,而且帶有甜甜地嘅麵包,配合埋呢個芝士肉丸!真係一試難忘👏🏻<<花生醬燉菜 >>呢個係適合素食者嘅菜式,呢個醬汁亦都好特別,聽講亦都係菲律賓當地好出名嘅菜式之一!啲蔬菜好鮮甜👍🏻<<虎蝦大通粉>>至於呢個虎蝦大通粉真係冇得輸,呢個通粉嘅醬汁好香奶油同埋蕃茄嘅味道,而且仲要配合埋意大利辣椒嘅少少辣!真係
<<虎蝦大通粉>>至於呢個虎蝦大通粉真係冇得輸,呢個通粉嘅醬汁好香奶油同埋蕃茄嘅味道,而且仲要配合埋意大利辣椒嘅少少辣!真係好食到不得了!加埋呢個新鮮嘅大虎蝦!食落去啖啖肉好爽!💙