2019-08-09
好耐冇食過日本嘢啦,今次係朋友介紹,佢話如果想靜靜地喺尖沙咀食下一啲高級嘅日本菜,就嚟呢間。我哋今日咁啱經過呢度,所以決定嚟試下佢,點知真係好高質 ,一向鍾意食磯燒嘅朋友一定會好鍾意。而我又超鍾意海鮮,今次食呢個 二人浜燒盛合除咗好滿足好飽,仲好開胃㖭 。究竟有咩特別呢 ,佢全部材料都好新鮮,仲要好大隻㖭 ,呢隻蝦真係肉質非常彈牙,再加咗少少鹽喺上面,食好到滿足呀。佢仲好貼心幫我哋剝埋殼,剪開一舊舊畀我哋食得容易啲。除咗蝦之外,仲有 貴妃蚌 ,蠔,魷魚等等, 咁多款海鮮全部都食到佢嘅鮮味。有啲蜆殼類嘅海鮮係加咗清酒入去 ,特別清新。 除此之外我哋仲叫咗個 味噌蟹甲羅燒,淡淡蟹肉的鮮味充滿喺口裏面好滿足 ,而我一向都好鍾意食多士,今次配埋蟹膏一齊食,充滿咗口感 。最後我哋仲叫咗個池魚刺身, 非常滋味,非常新鮮,配埋香蔥同埋蘿蔔一齊食, 仲好好味添!