2023-07-28 73 views
近排朋友介紹左西環一間餐廳叫Alvy's,呢度嘅嘢食真係好好食。先講講個環境,如果想同一大班朋友嚟gathering,哩度可以chill咁傾計。我地揀咗set menu, 每位只係238元,好扺食。 小食我地揀咗,招牌肉丸好好味,肉丸本身好juicy ,再加上芝士碎同蕃茄醬,成件事變得好match同香口,雖然每人只有一粒,不過勁大粒,要用刀叉切細食。🤣我好鍾意腐乳凱撒沙律,感覺啲菜特別新鮮特別甜,配埋腐乳同叉燒粒,好fresh好夾。 余均益炸雞翼,呢個辣椒醬真心不得了,相信大家去粥粉麵店都有見過,佢係辣椒醬界嘅hermes, 因為一支真心唔平,個味好特別,有淡淡蕃薯加蒜味,包顆住個雞翼十分惹味。墨西哥辣椒海鮮薄餅,真心係正,佢係handmade Sourdough pizza, 佢個餅底係有少少似印度薄餅咁,帶d 酥脆,薄餅上面有魷魚,蟹柳同蜆肉,仲有青辣椒,好豐富。 嚟到少爺啤開嘅餐廳,啤酒當然唔少得, 佢全部係tap beer,我地叫咗Jeng 同 Just peach。Jeng 係少爺啤出,帶少少果香同微澀味。而Just peach 嘅桃味就好重,比較適合女士飲,好似桃味梳打咁。
我地揀咗set menu, 每位只係238元,好扺食。

Jeng 係少爺啤出,帶少少果香同微澀味。
如果鍾意飲酒,可以試下佢free flow 優惠,2個鍾任飲只係$300, 包括:5種啤酒加1梳打、House Red & White Wine、罐裝Higherthan, Highball、梳打、檸檬水、果汁。