2016-01-29 584 views
細妹係台灣反左黎放年假,話自己係台灣練得好食得辣wor...一直嚷著帶佢去食麻辣鍋,要表演俾我睇咁話兩姐妹相約係尖咀shopping,近近地就試下呢間十二味啦!我地揀左個招牌麻辣鍋底 $38 ,新度揀左麻辣。另加左5款配料,分別有草原羊肉$48,鮮蝦$48,雞翼$38,豆皮$28,寬粉$18成個鍋total就係$218一上枱原來係超級大碗,睇相係唔覺架..翻一翻入面既料,每款配料份量相當多,$48既鮮蝦,原來係大蝦,有6隻以上,好抵食啊,大蝦先用油泡過,十分香口,連殼食都完全無問題雞翼係單骨,方便進食也是先炸過的,醃得入味。羊肉少少so,好香,肉味濃郁~不過真係相當麻同辣,加上非常大碗,兩個女仔無辦法食得哂,所以最後打包回家贈予父親大人因為唔知個鍋咁抵食,所以仲叫左個涼伴皮蛋$28,皮蛋糖心效果好好,直頭溶係口中,好幸福既感覺啊中意食皮蛋既就明上面既醬係口水雞既醬汁,唔會太辣最後一人叫左一個甜品解辣,我既係桂花冰粉,口感qq好似寒天咁,入面混入桂花,味度清香,與提子乾同吃甜度就剛口,唔洗加糖水都夠味
招牌麻辣香鍋

我地揀左個招牌麻辣鍋底 $38 ,新度揀左麻辣。

成個鍋total就係$218

一上枱原來係超級大碗,睇相係唔覺架..
招牌麻辣香鍋

雞翼係單骨,方便進食
也是先炸過的,醃得入味。

羊肉少少so,好香,肉味濃郁~

涼伴皮蛋
中意食皮蛋既就明

上面既醬係口水雞既醬汁,唔會太辣
桂花冰粉
$150 (Dinner)
涼伴皮蛋
桂花冰粉