2019-07-30
呢間好評甚多,但我就覺得好一般。1) 地舖有樣唔好,就係環境太嘈。身處熙來攘往嘅工廠區,外面車聲好應棍。但最錯嘅係cafe內播放日本流行音樂,簡直將成個地方糟塌哂。 2) Cafe有嘢食,本來求之不得,但呢個Spanish seafood paella真係......係睇相已經知唔得嗰隻。想食正宗paella,睇怕要飛轉西班牙至得。如此地區賣$90,其實都幾貴。3) Open kitchen抽風做得好好,但煎炒煮炸洗杯洗碟難免鏗鏘有聲,要追求一間寧靜嘅cafe嘛,呢樹絕對唔合格。4) 座位係好硬身嘅stool或座椅,冇腰骨嘅我表示坐得好辛苦。5) Hand drip可謂全城數一數二嘅平,single order只係$53,同Starbucks大杯裝屎水售價相若。不過我唔係好聞倒咖啡香,因為個廚房實在太忙碌 🤣 味道嘛......同同區Roasters Alchemy比較,相差甚遠。要嘢食嘢飲同樣做得好又平衡到整間cafe,係一個高難度動作。呢度個open kitchen明顯kidnap咗咖啡,令佢變成大茄。估計仲有眾多民間高手喺19區,冇可能嘗遍每個角落,但如look for一間可
估計仲有眾多民間高手喺19區,冇可能嘗遍每個角落,但如look for一間可以坐半日,飲食均具水準嘅,真係冇......