2020-07-09 556 views
Natural Chiffon 既cupcake真係好好食!上年小朋友開生日會,周圍搵健康cupcake,上網搵到依間natural chiffon。除左無添加人造色素及香精之外,仲要係少甜配方。無得輸!當時訂左兩盒細細粒,可以寫字既cupcake. 小朋友就當然開心啦,我⋯就未食過🤭🤭今日終於輪到我喇~ 下午時間餓餓地,揀左三個cup cake比自己做下午茶☺️☺️開心果cupcake 好好食!食完一個好想再食多個🤤🤤🤤蛋糕部份幾扎實,又唔會太甜👍🏼👍🏼 上面既cream份量岩岩好,好香開心果味,淡淡既甜味,感覺好舒服。另外蜂蜜朱古力、綠茶味,兩個都唔錯☺️☺️☺️綠茶味都幾出 幾清新重點係唔會太甜,真係抵讚! 不過我諗下午茶,兩個都夠晒架喇~佢個蛋糕好味之餘,都幾飽肚食晒三個 再飲杯茶 飽晒😛😛下次再試過先😎😎

今日終於輪到我喇~
下午時間餓餓地,
揀左三個cup cake比自己做下午茶☺️☺️

開心果cupcake
好好食!食完一個好想再食多個🤤🤤🤤
蛋糕部份幾扎實,
又唔會太甜👍🏼👍🏼
上面既cream份量岩岩好,
好香開心果味,
淡淡既甜味,
感覺好舒服。

另外蜂蜜朱古力、綠茶味,
兩個都唔錯☺️☺️☺️
綠茶味都幾出 幾清新
重點係唔會太甜,真係抵讚!

不過我諗下午茶,兩個都夠晒架喇~
佢個蛋糕好味之餘,都幾飽肚
食晒三個 再飲杯茶 飽晒😛😛
下次再試過先😎😎