2024-07-19 347 views
就算日日都三十幾度,都無阻我地對火鍋嘅愛意。接呢區食力組組員放工,齊齊去呢度滾……………….睇緊食咩時,侍應送上免費前菜,係青藤椒涼伴花膠,酸青瓜及脆片。新登場椰青鷄鍋,選用泰國椰青及鬍鬚鷄,清清地都唔錯喎。2-3人叫($248/半隻)都夠食呀。上枱後滾返熱就可以先飲碗湯。咪講笑,真係好香椰清味,飲落清甜,仲有大量椰青肉食; 而鷄件入口帶嚼勁,同埋唔會搞都個湯底勁油。人地做$1鷄,呢度做$1手切牛頸脊,只要惠顧晚市正價火鍋,加$1就有原價$238嘅本地手切牛頸脊。絶不欺場,肉色靚仔又夠大碟。牛頸脊肉中分布著油脂,肉味香濃,口感嫩中帶少少嚼口,一片大細岩岩好。火鍋食材點少得丸及餃類,呢度可以作雙拼,咁就算少人都可以食多幾款。我地點咗自家製韮菜安格斯牛肉餃及手打芝心墨魚丸 ($108)。韮菜安格斯牛肉餃隻隻飽滿,入口有香濃韮菜味道。而手打芝心墨魚丸口感超彈牙,唯芝士味較淡口。友人喜歡食魚,少少地點個脆鯇骨腩 ($68)每件都相當厚身,入口脆彈。同友人喜歡嘅菜類唔太相同,呢個蔬菜盤($68),可以完美解決問題。三款蔬菜,又有菇類,南瓜片,冬瓜及白蘿蔔片,可以各式其色。仲有雪糕糯米糍送上作甜品
新登場椰青鷄鍋,選用泰國椰青及鬍鬚鷄,清清地都唔錯喎。
絶不欺場,肉色靚仔又夠大碟。

韮菜安格斯牛肉餃隻隻飽滿,入口有香濃韮菜味道。
而手打芝心墨魚丸口感超彈牙,唯芝士味較淡口。
友人喜歡食魚,少少地點個脆鯇骨腩 ($68)
每件都相當厚身,入口脆彈。
仲有雪糕糯米糍送上作甜品,今餐選岩咗。
Type of Meal
Dinner