2008-08-21 20 views
今晚去左試新野,所以就出晒事囉。 重點如下:1. 沒有餃子賣,一直都無跟客人講。 係坐低左,叫晒野食隔左好耐之後先通知我地話餃子「剛剛賣晒」。 後來見佢都係用同一手法、同一對白對其他客人,所謂的剛剛即係幾耐之前呢?? 何解唔響落單之前就同客人講清楚呢? 何解等位果陣唔同客人講呢?? 個餐的飲品呀、湯呀黎晒後先話無得賣,咁即係想d客人點呢? **要注意,這店得鍋貼及餃子兩樣樣食。**2. 全程勁漏單。重覆又重覆跟店員漏左d咩食物。3. 員工對食物無認識。 因為一張枱坐兩枱客,所以要問清楚黎的鍋貼係邊種料、邊種味,但係個員工無禮貌地回應 - 唔知!! 響度打工架??4. 週地垃圾。櫃裡無晒餐具都唔補。5. 幾個員工都姓""陳""掛,個個都聽唔到客人嗌o既。有無咁投入工作呀??6. 韓色辣鍋貼味道很難吃,點解賣台灣菜可以有""韓國味""出現呢? 7. 埋單計數果位員工,仲要教埋佢點計、點計。 唔識可以試下運用計數機姐,無人笑架喎。8. 走果陣出面仲有唔少人等緊位,但係裡面有幾張都係"吉"枱。 營造好旺的效果呢樣野又做得幾成功喎。
今晚去左試新野,所以就出晒事囉。

重點如下:
**要注意,這店得鍋貼及餃子兩樣樣食。**

2. 全程勁漏單。重覆又重覆跟店員漏左d咩食物。

4. 週地垃圾。櫃裡無晒餐具都唔補。