2023-12-28
慶祝周年紀念當讓少不了高級餐廳,呢間餐廳既食物都唔錯,我地都度過左愉快的一天。🏻《亞之竹白菌沙律》呢度既等菜時間速度好有效率🔹平時都有食過冷盤🔹今次呢個小食好開胃🔹 《特色冷肉拼盤》都好正,好香好入味,都幾多肉咬下~唔會好似其他鋪頭咁縮水,油分好少,食落好yummy。《經典特色芝士拼盤》做到好creamy嘅口感。《博多屋大豆蓉沙律》《羽衣甘藍羅馬生菜》博多屋嘅大豆蓉沙律真係仲一個令人垂涎三尺嘅開胃菜😋!首先,大豆蓉嘅口感非常幼滑,而且帶有自然嘅甜味,好似融合咗大豆本身嘅清香同埋鮮嫩嘅口感,真係非常獨特👍🏼。配上爽脆嘅羽衣甘藍同羅馬生菜,每一啖都食到唔同層次嘅口感,令人一次又一次嘅返嚟攞。沙律醬都好足料,甜甜地帶有一陣陣嘅酸味,同大豆蓉嘅濃郁味道非常夾,非常開胃🥗。羽衣甘藍同羅馬生菜嘅新鮮令人讚賞,彼此嘅口感對比令整個沙律更顯層次豐富。蔬菜嘅綠色同大豆蓉嘅顏色亦好搭,視覺同味覺嘅享受兼得,真係一個完美嘅配搭🌟。除咗味道好,材料都健康,食落去唔會覺得有負擔,反而覺得啲沙律好解膩,令人身心舒暢😊。食呢啲清新嘅沙律,仲可以幫身體補充唔少維生素同礦物質,實係健康之選🥬。喺炎炎夏日或者係享用左一頓
《特色冷肉拼盤》
都好正,好香好入味,都幾多肉咬下~唔會好似其他鋪頭咁縮水,油分好少,食落好yummy。 《經典特色芝士拼盤》
做到好creamy嘅口感。 《博多屋大豆蓉沙律》
《羽衣甘藍羅馬生菜》
喺炎炎夏日或者係享用左一頓豐盛晚餐之後,呢碟沙律千祈唔好錯過,我已經準備好下次再嚟嘗試,再品嘗下呢種清新同滿滿營養嘅滋味了🎉。博多屋嘅大豆蓉沙律,保證令你每一口都充滿幸福感😄!
另外,值得一提既系呢個semi-buffet lunch性價比好高。店員超級有禮貌,經常 問我地需不需要加水或者其他需要,服務態度值得加分!