2021-05-24
好耐冇點出去食dinner 啦 見到依間餐廳新開而且又生蠔就黎食 間餐廳真係幾chillmount olympus sauvignon blanc飲落有啲果香同淡淡的香草味 味道清新爽口 夾埋生蠔食好一流 同蠔既鮮味好夾 提升到另一個層次啲生蠔用換購價加 加左一打精選生蠔 同兩隻美國中碼生蠔啲生蠔即叫即開 食落鮮甜 唔駛落檸檬汁同茄汁已經好好食 一啖一隻 肉厚汁多 個種鮮味留係口腔係好長既時間 好正美國中碼一隻都有一邊手掌咁大隻 好巨型 咬一啖已經勁多汁流出來 肉勁厚又鮮 腥味唔濃 就咁食都好好食 好full既感覺既蠔 芝士黑松露大啡菇好香黑松露嘅味道 而且好juicy 好多汁 芝士仲要搵到絲 但唔記得影低佢拉絲🙈美國安格斯西冷扒配薯菜用既係安格斯牛 入口即溶 肉汁好多而且又好香 咬落去又夠冧 又唔會太靭 而且煎到7成熟 岩岩好 秘製醬汁焗豬肋骨有成兩大舊 份量都勁足 肉質好冧而且好入味 個醬汁令到成個豬肋骨變得好惹味威爾斯羊西冷叫左7成熟 上枱肥到佢已經幫我地切好埋一片片 見到佢每片都係肥瘦適中 聞落去同食落去都唔會羶 配合埋佢嘅醬汁真係一流 其中一個醬汁(白色碗仔)點落去食好清新
mount olympus sauvignon blanc
啲生蠔用換購價加 加左一打精選生蠔 同兩隻美國中碼生蠔
芝士黑松露大啡菇
美國安格斯西冷扒配薯菜
秘製醬汁焗豬肋骨
威爾斯羊西冷
叫左7成熟 上枱肥到佢已經幫我地切好埋一片片 見到佢每片都係肥瘦適中 聞落去同食落去都唔會羶 配合埋佢嘅醬汁真係一流 其中一個醬汁(白色碗仔)點落去食好清新 依個令我好有驚喜而且好鐘諗佢嘅醬汁配搭
今次食完過多排我又再黎chill下 食多佢啲生蠔同其他野😋