2020-09-15 295 views
小弟黎依間南鄉雞飯食海南雞飯已經有好多次啦,小弟我真係好中意呢間海南雞飯嘅原因係海南雞冇骨而且又滑,飯又唔會太油之外,醬汁正,我通常會擠左甜豉油(傑傑地)落個醬油碟到,跟住再喺中間度加辣醬,海南雞配埋啲醬一齊食會令到成件事昇華左,正,野飲方面我會推薦大家飲當凍薏米水,加五蚊有凍飲,熱薏米水係送埋架,仲有個湯送埋添,呢個湯多數係青紅蘿白粟米湯,湯甜甜地好飲,因為係送嘅所以有啲細碗。講完啲嘢食就講下個環境啦,個環境認真好舒服,佢會播啲大家耳熟能詳嘅歌,有林俊傑嘅歌,有快歌有慢歌,之前有一次食仲播哂我鍾意加美國流行曲,有Ed sheeran等,果次搞到我唔捨得走添,老闆娘聽歌嘅品味真係無得彈相信每一個人希望除咗啲嘢食好食,當然係食野時候都會能夠放鬆,可以chill吓咁,平時生活已經夠大壓力,難得可以放鬆,咁就食呢間la,btw海南雞飯加凍薏米水56蚊,唔駛加一聽靚歌P.S位有d窄,不過對於經常一人入座嘅小弟黎講已經👌

P.S位有d窄,不過對於經常一人入座嘅小弟黎講已經👌
  • 海南雞飯