2023-04-26
La Vista呢排要東涌裕雅苑開始慢慢有入入伙,我地又襯下熱鬧去個朋友到睇下,睇完又去咗對面喜來登酒店天寶到食個飯先走。😃😃果到都有好幾間西餐廳,但今日想食啲刺激啲既野,所以我地揀咗間墨西哥餐廳食飯。La Vista餐廳一入門口就有個靚吧枱位,而整間餐廳燈光都比較暗,好有情調。坐係窗口位仲可以欣賞埋個海景添。☺️☺️野食方面我地叫咗個Entradas Guacamole。粟米片配上牛油果莎莎醬,軟滑既牛油果加埋新鮮既蕃茄,加埋不同香料,口味清新,作為前菜係一個唔錯既選擇。💕💕作為雞翼控既我地當然叫咗個Mexican wings食啦。炸雞翼外皮香脆,肉嫩多汁。加埋藍芝士醬,藍芝士唔會太過重味,相信大家都容易接受,加埋一齊食更有風味。😄😄主菜我地叫咗個Beef Burritos。 上枱既時候已經一開二咗,但依然覺得好有份量。Burritos非常飽滿,牛肉量極多,咬落去發覺調味豐富,以香辣為主。而牛肉同整個burritos都非常juicy,唔會乾柴,好抵讚呀。😆😆飲品我地只係叫咗一杯mocktail Passion Cumcumber。好清新,而且酸酸地,食完墨西哥菜後,可以幫我地清除返啲口氣
飲品我地只係叫咗一杯mocktail Passion Cumcumber。好清新,而且酸酸地,食完墨西哥菜後,可以幫我地清除返啲口氣添。☺️☺️👍👍